9 Mayıs 2012 Çarşamba

İş Bulma Olanakları


Önemi ve etkinliği giderek artan bir meslek olduğundan iş bulma olanağı oldukça geniştir. Özellikle huzurevleri ve bakım evlerinde artan yaşlılara yönelik ihtiyacını karşılayacak yeni bir sektördür. Ülkemizde yaşlı bireyin sağlık-sosyal güvencesine yönelik yasal ve kurumsal destekler oldukça yetersizdir. Bu kurumlar nitel ve nicel özellikleri ile ülkemiz yaşlı ve de sağlık sorunları olan popülasyona hizmet vermekte oldukça yetersizdir. Geçmişimiz ve de geleceğimiz olan yaşlılarımızın ilgi ve güvene gereksinimi vardır. Yetişkinimizi emekliliğe, menopoza, andropoza, kayıplara hazırlayan kısacası sağlıklı ve mutlu yaşlılığa hazırlayan ve onların üretkenliklerini sürdürmelerine yardımcı olacak meslek elemanlarına ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. 

Gerontologlar, psikolojik, bedensel, manevi ve sosyal kayıpların yaşandığı yaşamın üçüncü dönemindeki ana ve babalarımızın, erken emekliye ayrılan çalışanlarımızın yaşlılığa hazırlanmasını, sorunları ile baş edebilmesini öğrenmelerini, yaşam sevincini ve üretkenliğini sürdürmelerini ve yaşama onurlu bir şekilde devam etmelerini sağlarlar.

Gerontoloji Bölümü öğrencilerine %100 iş garantisi olanağı sunmaktadır. Bir çok alanda Gerontologlara ihtiyaç duyulmaktadır fakat Türkiye’ de bölüm başkanımız Prof. Dr. İsmail Tufan dışında Gerontolog bulunmamaktadır. Bu iş imkanını arttırmaktadır. Bunun yanı sıra Gerontolog’a ihtiyacın artması donanımlı Gerontolog yetiştirecek akademik personel ihtiyacını da doğurmaktadır.Dolayısıyla Gerontoloji Bölümü öğrencileri için akademik kariyer imkanı oldukça yüksektir. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler yüksek lisans ve doktora yaparak öğretim üyesi olabilirler.

Gerontologlar; üniversitelerde,hastanelerde,  resmi ve özel bakımevleri ve huzur evleri, kamu sağlık kuruluşlarının yaşlı servislerinde, sosyal hizmet kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, gündüz bakım evlerinde, sigorta şirketlerinde, turizm sektöründe yaşlı dinlenme evlerinde ve evde bakım hizmeti veren özel kuruluşlarda görev yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder